dinsdag 26 augustus 2014

De server, de telefooncentrale en de whizzkid de deur uit


Historie
Als starter heb je een boodschappenlijstje dat je af moeten werken voordat je van start kunt gaan met je eigen bedrijf. In negen van de tien gevallen staat daar de aanschaf van een computer op. Anders kun je niet werken. Groeit je bedrijf, dan komt dezelfde vraag weer terug. Alleen moet deze vraag dan ook beantwoord worden voor jou als ondernemer én je mensen. Dus komt er een server en daarmee ook zo’n whizzkid van een automatiseringsbedrijf in huis. De hele boel wordt geïnstalleerd en als de whizzkid vertrekt doet de server het natuurlijk niet. Wat gechargeerd misschien, maar geloof mij maar dat ik het vaak genoeg gezien heb om dit te kunnen stellen. Maar goed, bij gebrek aan beter werd het zo opgelost. En oh ja, wel eens geprobeerd om die trouw gemaakte back up terug te plaatsen?

Nu
Maar nu gaat alles anders, het gaat in de cloud. Niks geen server op je kantoor en dus ook geen whizzkid die je tot wanhoop drijft. Geen investeringen in dure hardware en software en je hoeft geen back ups te maken. Op basis van een abonnement heb je via internet toegang tot je software. Of je nu Office of andere programma’s wilt draaien of je boekhouding wilt bijhouden, alles staat op afstand in de cloud. Zelfs de telefooncentrale kan de deur uit. En met dit alles ligt Het Nieuwe Werken binnen handbereik want onze praktijk leert dat je op deze wijze erg flexibel bent geworden. Is de volgende stap dan dat het kantoor ook opgedoekt kan worden?     

Voorkom 'werken in de mist'
Zorg er wel voor dat 'in de cloud werken' niet 'in de mist werken' wordt. Of anders gezegd, ga bewust over en bekijk eens wat er in jou specifieke situatie gebeurt als het lijntje naar internet ineens niet meer werkt of als de leverancier van de software in de cloud de pijp aan Maarten geeft.Welke opties heb je (of houd je) bij dergelijke calamiteiten zodat de bedrijfsvoering niet in gevaar komt?

Al met al de moeite waard om eens omhoog te kijken en te overdenken of het werken in de cloud voor jouw bedrijf iets is.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten